Zaklatás és adatlopás volt élettársa ellen

Egy Fejér megyei férfi módszeresen zaklatta volt élettársát a kapcsolatuk megszakadása után, többek között üzenetekkel bombázta, és az egyetemről is kiíratta. Gácser Zsuzsanna Ágnes, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a férfi 2022 júliusában ért véget a párkapcsolata az érintett nővel, majd a szakítás után több módon is zaklatta őt: e-maileket és Messenger üzeneteket küldött, illetve az otthonánál is kéretlenül megjelent.

A férfi a nő fényképével hamis profilt hozott létre egy közösségi oldalon, ahol becsületsértő kijelentéseket tett közzé az áldozat telefonszámával együtt. Emellett a volt élettársa autójának gumiabroncsaiba szegeket és csavarokat helyezett, veszélyeztetve ezzel a közlekedés biztonságát, tudván, hogy az áldozat rendszeresen ingázik a munkahelye és a lakóhelye között.

A vádirat részletei szerint a férfi megszerezte az exe telefonját, távoli hozzáférésű programot telepített rá, és a gyári beállításokat visszaállítva törlődtek a nő személyes adatai és fényképei. Továbbá összekapcsolta a nő telefonját a sajátjával, hogy hozzáférjen az áldozat adataihoz és jelszavaihoz, valamint hogy megtudja az exe titkait, üzenetváltásait, levelezéseit, tartózkodási helyét.

A zaklatás azonban itt még nem ért véget. A férfi felhasználta volt élettársa adatait, hogy tavaly júniusban megszüntesse az egyetemi hallgatói jogviszonyát, illetve megszerezte a nő bankkártyájának adatait is, amelyeket jogtalan haszonszerzés céljából próbált felhasználni internetes vásárlások során. A büntetlen előéletű férfi tagadja a vádakat, az ügyészség azonban letöltendő börtönbüntetést indítványozott. A Székesfehérvári Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé az elkövetőt.