Esztergályos Cecília mesterséges intelligenciával készült hamis reklám ellen emel szót

Esztergályos Cecília színésznő közösségi médiafelületein osztotta meg felháborodását, miután egy cég mesterséges intelligencia segítségével készített vele reklámot, amelyben állítólagos térdproblémáira kínál megoldást.

Esztergályos Cecília a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy mesterséges intelligenciával készült hamis reklám használja a képmását és hangját. A színésznő szerint a reklámban elhangzó információk nem felelnek meg a valóságnak, és hangsúlyozta, hogy ő semmilyen terméket nem hirdet. A Facebookon megosztott bejegyzésében így fogalmazott: „Egyetlen SZÓ NEM IGAZ! Mesterséges intelligencia! Felháborító! Hazugság!!! Nem Hirdetek! Semmit! Vigyázat! Itthon is megjelentek! A MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁVAL!”

A Família Kft egykori sztárja elmondta, hogy az interneten találkozott először a reklámmal, amely számos online platformon megjelent, többek között az Instagramon, Facebookon, Viberen és Messengeren. Cecília hozzátette, hogy ügyvédje hétfőn feljelentést tesz a rendőrségen az érintett cég ellen. A színésznő kiemelte, hogy fontosnak tartja, hogy az ügy széles körű figyelmet kapjon, mivel egész életében azon volt, hogy segítsen azokon, akiknek szükségük van rá. Felháborítónak tartja, hogy nevét, amelyet 70 év alatt épített fel, csalásra használják fel. „Nem szeretném, ha az a több millió ember, ezeknek a rohadt csalóknak a börtönébe kerülne." – fejtette ki véleményét.

Esztergályos Cecília hangsúlyozta, hogy fel kell készülni a mesterséges intelligenciával készült tartalmakra, és meg kell találni az ellenük való védekezés módját. „Meg kell mozgatni az egész világot, hogy ezzel a nagyszerű dologgal, mint a mesterséges intelligencia, ne élhessenek vissza a csalók, vagyis ne hazudjanak, ne rágalmazzanak, ne tegyék tönkre azokat az embereket, akik azért éltek és élnek, hogy jobbá és szebbé tegyék a világot” – mondta a színésznő. Hozzátette, hogy továbbra is szívesen szerepel reklámokban, de csak olyanokban, amelyek hitelesen mutatják be az adott terméket.

A 81 éves színésznő maga is Facebookon látta először a reklámot, amelyben sosem szerepelt, ekkor jött rá, hogy egy cég a mesterséges intelligencia segítségével élt vissza arcképével és hangjával. Esztergályos a Mokkában is megszólalt a csalással kapcsolatban, és azt szeretné elérni, hogy mindenkihez eljusson a hír. Úgy véli, hogy a hetvenéves karrierje során felépített hitelességét rombolja egy ilyen ügy. Hozzáteszi, a mesterséges intelligencia jó dolog, amennyiben helyes céllal használják, a csalók azonban ilyen módon megbélyegzik az ismert, hiteles embereket. Esztergályos azt is hozzátette, hogy a saját érintettségén túl azok miatt is aggódik, akik az ő arcát látva bizalmat szavaznak a csalóknak, hogy aztán átverés áldozatai legyenek.