Botka Endre és Csoboth Kevin iránt külföldi klubok érdeklődnek

A Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzés után több magyar válogatott játékos, köztük Botka Endre és Csoboth Kevin is felkeltette a nemzetközi klubok érdeklődését.

Filipovics Vladan, aki az ország egyik legismertebb játékosmenedzsere, a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogy a skótok elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményükkel Botka Endre és Csoboth Kevin is bekerült több külföldi klub látókörébe. "Meg tudom erősíteni, hogy Botka Endre iránt egy szaúdi és egy arab emírségekbeli klub is érdeklődik, akik a skótok elleni mérkőzésen látták játszani, és nagyon meggyőzőnek találták a teljesítményét" – mondta Filipovics. Azonban hozzátette, hogy mivel Botka még élő szerződés köti a Ferencvároshoz, az érdeklődőknek először a magyar bajnok csapattal kell tárgyalniuk.

A menedzser a HVG üzleti podcastjában, a Mérlegen is szerepelt nemrégiben, ahol kifejtette, hogy Csoboth Kevin számára az idei Európa-bajnokság nagy lehetőséget jelenthet, ha pályára léphet és gólt szerez. Filipovics szerint már az Eb előtt is voltak érdeklődések a játékos iránt, és számítottak arra, hogy a jó teljesítmény hatására ezek a számok nőni fognak. "A skótok elleni teljesítményével, bár csak csereként állt be, mégis sokan felfigyeltek rá. Természetesen, mivel neki is élő szerződése van, az érdeklődőknek először a klubjával kell tárgyalniuk" – tette hozzá a játékosügynök. Filipovics kiemelte, hogy Csoboth a góljával és a másik helyzetével is megmutatta képességeit, és ezek a teljesítmények hatással lehetnek az átigazolási piacra, különösen, ha folytatni tudja ezt a formát.