Tömegpusztító fegyvert vetett volna be barátnője ellen, hogy megszerezze a gyerekét

A Netflix A lehető legrosszabb lakótárs című sorozatának legújabb évada rémisztő eseteket mutat be, amelyek arra figyelmeztetnek, milyen veszélyekkel járhat, ha nem ismerjük kellőképpen azokat, akikkel egy fedél alatt élünk. Gyilkossági kísérlet, kábítószerezés és biztosítási csalás is előfordul azoknál, akik rossz döntést hoznak a lakótárs választásakor.

A sorozatból kiderül, hogy az amerikaiak gyakran nem tesznek meg minden szükséges lépést annak érdekében, hogy megismerjék, kiket engednek be otthonaikba. Az új évadban bemutatott esetek között szerepel gyilkossági kísérlet, csalás és kábítószerezés is, amelyeket valószínűleg el lehetett volna kerülni, ha a tulajdonosok és albérlők előzetesen alaposabban ellenőriznék egymást.

Rachel és Janie huszonöt éven át voltak a legjobb barátnők és lakótársak, akik támogatták egymást a legnehezebb időkben is. Rachel egy súlyos betegség és várandósság után életbiztosítást kötött, hogy gyermeke jólétét biztosítsa, és gyámként barátnőjét, Janiet jelölte meg. Janie azonban átvette az anyai szerepet, és a dark webről rendelt baktériumokkal és gyógyszerekkel lassan, de halálosan legyengítette Rachelt. Az FBI felfigyelt Janie tevékenységére, mivel a baktérium birtoklása terrorcselekmény előkészítésének minősült. Janiet végül 20 év börtönbüntetésre ítélték, de csak 25 hónapot töltött le, és még mindig a gyermek megszerzésére törekszik.

Scott halálbüntetést kért magára, miután megölte idős főbérlőjét, Anitát. A férfi először a bizalmába férkőzött, majd börtönbe juttatta a másik lakótársat. Anita később távolságtartást kért Scotttól, és bírósági döntést szeretett volna arról, hogy el kell hagynia a házat. Scott a nőt megverte, majd a medencébe dobta és aludni ment. Anita egy diktafonon rögzítette a támadást, ami alapján Scottot 25 év börtönre ítélték.

Christian gyerekként szembesült azzal, hogy anyja, Tammy egy bűnbandát vezetett, hitelkártya csalásokat és személyazonosság lopásokat hajtott végre, és még a férje barátját is megölte volna az életbiztosításért cserébe. Tammy felgyújtotta a házukat, és bűnözőket költöztetett be a lakásukba. Végül családja és anyósa buktatta le, és 48 év börtönbüntetésre ítélték.

Seattle térségében egy kegyetlen gyilkosság fény derült, amikor néhány kíváncsi kamasz egy bőröndre bukkant a tengerparton, amely emberi testrészeket rejtett. A gyilkosságról videót készítettek és feltöltötték a TikTokra. A nyomozók szerint a gyilkos főbérlő nappal derűs arcát mutatta, de éjszakánként kábítószer hatása alatt veszélyessé vált.

Ha Ön vagy ismerőse erőszak áldozata lett, vagy emberkereskedelem áldozatának véli valakit, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a 06-80-20-55-20-as számon, vagy az Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. Személyes segítséget az Áldozatsegítő Központokban kérhet, melyek címlistája a http://vansegitseg.im.gov.hu weboldalon található. A NANE Egyesület segélyvonala a 06-80-505-101-es számon érhető el.