Kiakadt a szerb elnök a horvát repülő miatt

A szerb elnök, Aleksandar Vucic nem csak a válogatott gyenge teljesítménye miatt van dühös, hanem azért is, mert a csapat horvát repülővel utazott a németországi Európa-bajnokságra.

A szerb válogatott nem ért el jelentős sikert a németországi foci-Európa-bajnokságon, hiszen három csoportmeccséből egyet sem nyertek meg, mindössze egy gólt szereztek és 1 pontot gyűjtöttek, így csoportjuk utolsó helyén zártak és simán kiesett. Azonban nem csak a csalódást keltő eredmények miatt van mérges a szerb elnök, hanem azért is, mert a játékosok horvát légitársaság gépével utaztak a versenyre.

Ana Brnabić, a szerb elnök párttársa és volt miniszterelnök, a Happy TV-ben nyilatkozva elmondta, hogy büszkék az Air Serbia légitársaságra, és mindenki ezzel a társasággal utazik. Brnabić hozzátette, hogy ki kell vizsgálniuk, hogyan történhetett meg ez az eset, és ki felelős érte.

Az esetet korábban nem hozták nyilvánosságra, mert nem akarták, hogy bármi is elterelje a közvélemény figyelmét a nemzet csapatáról. Azonban most, hogy a válogatott kiesett, a repülőgép használata vált a figyelem középpontjává. Aleksandar Vucic államfő „rendkívül dühös” amiatt, hogy a válogatott nem a nemzeti légitársaságot, az Air Serbiát választotta, és ezt a döntést meg kell vizsgálni.

Az Index.hr szerint a történtekért Jovan Šurbatovićot, a Szerb Labdarúgó Szövetség főtitkárát okolták. Šurbatović a válogatott visszatérése után sajtótájékoztatón beszélt újságíróknak a történtekről. Azt mondta, nem horvát, hanem német gépen szálltak fel. „A válogatott csapatmenedzsere általában charter járatokat bérel a válogatott igényeire olyan helyzetben, amikor az Air Serbia gépei nem állnak rendelkezésünkre. Ilyenkor ajánlatokat gyűjt a szakmai stáb igényeihez, azaz óradíjakhoz, kapacitásokhoz, és kiválasztja a legjobb megoldást.” A csapat csak később tudta meg, hogy a gép horvátként volt nyilvántartva, holott egy németországi cégen keresztül intézték a foglalást.

: (Politico, index.hr) : (Politico) : (Happy TV, Index.hr)