Idén 30 éves a Forrest Gump: íme, 5+1 titok a legendás filmről

A Tom Hanks főszereplésével készült Forrest Gump 30 évvel ezelőtt, 1994-ben debütált a mozikban, és máig a világ egyik legjobb alkotásaként tartják számon. A film összesen 6 Oscar-díjat nyert, és a közönség, valamint a kritikusok is imádták a végeredményt. A történet egy alacsony IQ-jú alabamai férfi életén keresztül mutatja be az amerikai történelem jelentős eseményeit, miközben ő gyermekkori szerelmét keresi.

Nem Tom Hanks volt az elsőszámú jelölt a főszerepre; a regényíró Winston Groom John Goodmant, Robert Zemeckis rendező pedig Bill Paxtont vagy Harry Andersont szerette volna, de végül Hanks lett a befutó. Jenny Curran szerepére is több színésznőt fontolgattak, többek között Jodie Fostert, Nicole Kidmant és Demi Moore-t, de végül Robin Wright kapta meg a szerepet, aki később Golden Globe- és SAG-jelölést is kapott az alakításáért.

Tom Hanks lánya, Elizabeth Hanks is feltűnik a filmben egy buszos jelenetben, mint a mogorva, vörös hajú lány. A vietnámi jeleneteket Dél-Karolinában forgatták, ahol több pálmafát használtak a trópusi háttér megteremtéséhez. A híres padjeleneteket a georgiai Savannah Chippewa terén vették fel, de a padot később áthelyezték, és ma a Savannah-i Történeti Múzeumban tekinthető meg.

És egy kis plusz érdekesség: a filmben az időszakok váltakozásakor Forrest mindig kék kockás ingben jelenik meg, ami az időátmenetek jelzésére szolgál.