Élőben közvetítette, ahogy égő benzines palackot dobott a fia házára

Minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség egy borsodi férfi ellen, aki élőben közvetítette, hogy égő benzines palackot, vagyis Molotov-koktélt dobott a vele rossz viszonyban lévő fia házára.

A vádlott 2023. július elején, délután autóval ment a fia családi házához egy borsodi kisvárosban. Az ingatlan udvarához érve a férfi egy előre benzinnel megtöltött fél literes műanyag palack tetején lévő kanócot meggyújtotta, majd "Égjetek kutyák!" felkiáltással a ház felé hajította. A palack azonban lepattant az egyik utcafronti ablakról és a faszerkezetű előtetős kerti részen a földre esett.

A férfi fia és annak kiskorú testvére azonnal észlelték a történteket, kiszaladtak a házból, és megkezdték a tüzet oltani, miközben értesítették a tűzoltókat. Az elkövető mindezt élőben közvetítette egy közösségi média oldalon, és továbbra is fenyegetőzött a ház felgyújtásával.

Az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő vádlottal szemben, és azt indítványozta, hogy ne bocsátható legyen feltételes szabadságra. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott ellen minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat.