A világ legrondább kutyájának választották Wild Thangot

Egy nyolcéves pincsi, Wild Thang nyerte el a világ legrondább kutyájának járó címet a kaliforniai Sonoma-Marin vásáron megrendezett versenyen, ahol nyolc, többségében menhelyi eredetű kutya mérte össze ronda külsejét.

Az oregoni Coos Bay-ből érkező Wild Thang ötödik alkalommal vett részt a versenyen, és ez volt az első győzelme. Különleges megjelenését egy kölyökkori szopornyicafertőzés okozta, ami miatt nem nőttek ki a fogai, az egyik lábának izmai nem működnek rendesen, és a nyelve is állandóan kint lóg a szájából.

A világ legcsúnyább kutyája versenyt közel fél évszázada rendezik meg, célja pedig az, hogy megünnepelje a kutyákban rejlő tökéletlenségeket, amelyek minden egyes állatot különlegessé és egyedivé tesznek.

Az első helyezett Wild Thang és gazdája, Ann Lewis 5000 dolláros nyereményben részesültek, valamint egy szereplést kaptak az NBC show-jában. Második helyen egy 14 éves, tolószékkel közlekedő mopsz, Róma végzett, aki 3000 dollárt kapott, és ez volt az első részvétele a versenyen. A harmadik helyezett egy szintén első alkalommal induló, 14 éves, fehér szőrű keverék kutya lett, aki 2000 dollárt nyert gazdájának. Őt kétéves korában mentették meg, és azóta elvesztette szőre nagy részét, fogait és látását is.

A közönségszavazáson a zsűri által második helyezett Róma diadalmaskodott.

A verseny egyik fontos üzenete, hogy ösztönözze az embereket arra, hogy ne csak a külső szépség alapján válasszanak háziállatot, hiszen a kevésbé vonzó megjelenésű állatoknak is lehet csodálatos személyiségük, és a maguk módján ők is gyönyörűek lehetnek, valamint az elfogadást és a szokatlan kinézetű, akár betegségeket túlélt kutyák örökbefogadását támogatja.