Czeglédy Gergő előzetes letartóztatása és a BKK felügyelőbizottsági tagsága

Vitézy Dávid, a Partizán főpolgármester-jelölti vitájában felvetette a kérdést, hogy Czeglédy Gergő, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, hogyan látja el a BKK felügyelőbizottsági tagjának feladatait.

Czeglédy Gergő, aki Hagyó Miklós volt irodavezetője, jelenleg előzetes letartóztatásban van egy óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügy kapcsán. Vitézy Dávid a Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben felteszi a kérdést, hogy Czeglédy meddig képes az előzetesből felügyelni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) törvényes működését.

A Budai Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel került sor az óbudai alpolgármester és a békásmegyeri piacigazgatójának meghallgatására, ahol letartóztatásukat is elrendelték. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már márciusban megkezdte a gyanúsítottak őrizetbe vételét.

Vitézy Dávid a Partizán főpolgármester-jelölti vitájában kérdezett rá Czeglédy szereplésére a Fővárosi Közgyűlés listáján, és most ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy Czeglédy, Karácsony Gergely delegáltjaként, továbbra is tagja a BKK felügyelőbizottságának. Vitézy a videóhoz fűzött kommentárjában veti fel, hogy ez a helyzet meddig tartható.