Facebook-poszt váltott ki családi verekedést Tapolcán

Tapolcán két család tagjai kerültek összetűzésbe egy közösségi médiában megjelent bejegyzés miatt. A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint négy személy látogatott el egy tapolcai családi házhoz, hogy tisztázzanak egy vitát, ami egy Facebook-bejegyzés körül alakult ki.

A helyszínen szóváltásba keveredtek, amelyből hamarosan tettlegességig fajuló összecsapás lett. A konfliktus során három férfi és a másik család két tagja kezdett el verekedni, majd további személyek is csatlakoztak a dulakodáshoz.

A rendőrség kiérkezésekor a törvény őrei felszólították a feleket a verekedés befejezésére. A csetepaté során egy 53 éves férfi és egy 63 éves nő sérült meg.

Az esemény után a rendőrök hat személyt állítottak elő, akik közül öten gyanúsítottként kerültek kihallgatásra, négyüket pedig őrizetbe vették. A hatóságok csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

A Veszprém megyei hírekben egy másik érdekesség is helyet kapott. A veszprémi várnegyed feltárása során a szakemberek egy 17. századból származó női papucsot és csipkedíszes selyemruhát találtak, amelyeket feltételezhetően Babócsay Ferenc egykori veszprémi várkapitány családtagja viselhetett. Hegyi Dóra, a leletekkel kapcsolatban nyilatkozva elmondta, hogy a közel 400 éves tárgyakat a veszprémi Szent Mihály-főszékesegyház altemplomának egyik sírjában fedezték fel. A papucs zöldes árnyalatú, bőrből készült, fémfonalas hímzéssel díszített, magas sarkú, és a tárgy különösen értékes, mivel kevés emlék maradt fenn a 16-17. század női és férfi viseleteiből.

A restaurált lábbelit és további régészeti leleteket, köztük Szent István király első ezüst dénárját, a Lancea Regist is, először szombaton, a Múzeumok Éjszakáján tekintheti meg a nagyközönség a Biró-Giczey Házban. A veszprémi várban mintegy 35 ezer négyzetméter épített és 10 ezer négyzetméternyi zöldterület újul meg a következő év végére, amely során további leletekre is számíthatunk.