Sziget Fesztivál tulajdonosváltás: 600 milliárd forintos üzlet

Az amerikai KKR magántőkealap 1,3 milliárd fontért, ami több mint 609 milliárd forintnak felel meg, megvásárolja a Superstruct Entertainmentet, amely többek között a Sziget Fesztivált is működteti.

A Superstruct Entertainment a zenei fesztiválok piacának egyik jelentős szereplője, több mint 80 fesztivált birtokol Európától Ausztráliáig, és évente hétmillió látogatót vonzanak rendezvényei. A vállalat portfóliójában olyan neves események szerepelnek, mint a dán Tinderbox, a német Wacken Open Air, a holland Defqon.1, a cornwalli Boardmasters és a Parookaville, amely szintén Németországban kerül megrendezésre.

A Superstruct Entertainmentet 2017-ben alapította a Providence Equity Partners, és azóta több jelentős zenei fesztivál működtetéséért felelős. Az üzletkötés részleteiről a Financial Times számolt be, míg a vállalat tulajdonában lévő fesztiválok számát és a látogatók éves létszámát a Business Wire hozta nyilvánosságra. A cég tulajdonában lévő fesztiválok között szerepel a magyar Sziget is, amelyet több mint két évtizede látogatnak a bulizni vágyók Európa számos országából.

Címlapkép: Balogh Zoltán/MTI/MTVA