Sebestyén Balázs állította meg a forgalommal szemben közlekedő kamionost

Vasárnap délután egy kamion kilométereken keresztül haladt a forgalommal szemben az M0-s autóúton, de még időben sikerült megállítani, így nem okozott balesetet. A hősies cselekedetet végrehajtó személy kilétét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. fedte fel.

A Magyar Közút beszámolója szerint a lengyel kamionsofőr az alacskai pihenőhelyről hajtott fel a forgalommal szemben az autóútra, és körülbelül 7-8 kilométert tett meg így, miközben a külső- és a leállósávban is közlekedett. A többi közlekedő villogással próbálta figyelmeztetni, de a kamionos nem lassított, és nem is húzódott félre.

A közúti ámokfutást végül megállították, mielőtt baleset történhetett volna. A Magyar Közút közleményében hozta nyilvánosságra, hogy a kamionost megállító hős nem más, mint Sebestyén Balázs, a Dunakeszi mérnökség útellenőre, aki évek óta dolgozik a vállalatnál. Kollégái "Celebnek" becézik.

A közleményben kiemelték, hogy a hősies tettet végrehajtó Sebestyén Balázs nem azonos a népszerű médiaszemélyiséggel, Sebestyén Balázzsal, hanem névrokonuk, aki a Magyar Közút munkatársa. A Magyar Közút Instagram-oldalán is megosztott egy bejegyzést, amelyben elismerik az útellenőr bátorságát és gyorsaságát.