Novak Djokovic részt vesz a párizsi olimpián

Novak Djokovic, a világhírű szerb teniszező, bejelentette, hogy részt vesz a 2024-es párizsi olimpián, annak ellenére, hogy a wimbledoni tenisztornát térdsérülése miatt kénytelen kihagyni.

A Szerb Olimpiai Bizottság hivatalosan is megerősítette Djokovic olimpiai részvételét. A 37 éves sportoló a Roland Garroson szerzett részleges szalagszakadást a jobb térdében, ami miatt meg kellett műteni. Emiatt a közelgő wimbledoni versenyt nem tudja vállalni, és a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntője előtt sem tudott kiállni a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A címvédő szerb teniszező már több meccs óta küzdött térdfájdalommal, és a Roland Garroson a negyeddöntőig jutott, miután óriási küzdelemben győzte le Francisco Cerúndolot. A mérkőzés közben már többször ápolták, a másnapi vizsgálat pedig megállapította a részleges szalagszakadást.

A párizsi olimpiai játékok teniszversenyei július 27-én kezdődnek, és Djokovic korábban kijelentette, hogy az idei év egyik legfontosabb célja számára az olimpiai aranyérem megszerzése, amely még hiányzik a díjgyűjteményéből. A szerb teniszező 2008-ban, a pekingi olimpián már szerzett egy bronzérmet, és idén ötödik alkalommal készül olimpiai szereplésre.

A nyári olimpiai játékokon a teniszmezőnyben a spanyol Rafael Nadal, aki 22 Grand Slam-tornagyőztes, és a kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray is részt fog venni. A teniszmérkőzéseket július 27. és augusztus 4. között tartják majd a French Opennek helyet adó Roland Garroson.