Rost Andrea kiállása és annak következményei

Az énekesnő, Rost Andrea a Reggeli műsorban beszélt arról, hogy miután kiállt Magyar Péter mellett, kevesebb felkérést kap, és a közeljövőben inkább külföldön fog fellépni és kurzusokat tartani.

Rost Andrea elmondta, hogy Magyar Péter kérésére Nagy Ervin keresett meg azzal a felvetéssel, hogy énekeljen egy tüntetésen, és bár a telefonja mostanában kevésbé csörög, úgy véli, hogy ez a helyzet változni fog. Azt is hozzátette, hogy bár a közeljövőben külföldön lesznek elsősorban a fellépései és kurzusai, Budapesten is tervez egy új projektet: első rendezéseként a Varázsfuvolát fogja színpadra állítani az Eötvös10 Művelődési Házban.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy a politikai szerepvállalása miatt csökkentek a felkérések, de ő ezt nem látja problémának, hiszen úgy érzi, "az élet, a sors nagyon szépen helyre rakja majd ezeket a dolgokat". Rost Andrea úgy véli, hogy a művészetnek minden felett kellene állnia, és bár vacillált a felkérés után, végül úgy döntött, hogy nincs mit veszítenie.

Az énekesnőt az Operából énekesektől érkező hívások is megerősítették abban, hogy helyes döntést hozott, és bár kapott hideget-meleget a döntése miatt, ezeket nem veszi magára. Rost Andrea szerint a jelenlegi polarizált helyzetben itt az ideje "betemetni az árkokat" Magyarországon. A művésznő hozzátette, hogy a Magyar Péter tüntetésén összegyűlt tömeg harmincszor akkora volt, mint a New York-i Metropolitan Opera közönsége, és úgy érzi, ma Magyarországon nagyobb nyitottságra, megértésre és határozott véleményre lenne szükség.

Rost Andrea bevallotta, hogy a felkérés után kicsit vacillált, de azt gondolta, nincs veszítenivalója, így büszke volt magára, hogy fellépett a tüntetésen. "Kicsit most a határon túlra kényszerülök" – jegyezte meg, utalva arra, hogy a politikai szerepvállalása következményeként kevesebb lehetőséget kap Magyarországon. Az énekesnőt az Operából érkező hívások is megerősítették, hogy helyes döntést hozott, és bár a vezetőségtől nem, de az énekesektől kapott támogatást. Rost Andrea hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzet csak átmeneti, és mindenki számára eljön majd az idő, amikor szembe kell nézni a következményekkel.