Szombathelyi iskolai bántalmazás: nyomozás nem indult

A szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában egy elsős kislányt többször is bántalmaztak osztálytársai, azonban a rendőrség nem indított nyomozást az ügyben, mivel nem érkezett bejelentés.

A Blikk információi szerint a gyermeket rendszeresen csúfolták, lökdösték, ételét elvették, sőt, volt, hogy gyomorszájon vágták és megrugdosták a mosdóban, legutóbb pedig fojtogatták, ami miatt kórházba került. A szülők többször is felkeresték a bántalmazó gyerekek szüleit, az osztályfőnököt és az igazgatót is, akik a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársainak segítségét kérték az ügyben.

Kránitzné Réthy Anna, a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője szerint növekedett a bántalmazások száma az utóbbi időben. A kislány jelenleg pszichológushoz jár, és a nyári szünet után egy másik iskolában fogja folytatni tanulmányait.

Az RTL Híradó érdeklődött a rendőrségnél az ügyről, de mivel nem érkezett bejelentés, így nyomozás sem indult. Bogáth Margit szakpszichológus szerint a bántalmazások hosszú távú traumákat okozhatnak a gyermekben, amelyek felnőttkorára is kihatnak. A pszichológus hangsúlyozta, hogy nem csak a bántalmazott gyermeknek, hanem a bántalmazóknak is szükségük van segítségre, mivel a bántalmazás hátterében gyakran pszichés jelenségek állnak.