Internetes zsarolás: Nő fenyegette meg férfiakat, hogy pénzt szerezzen tőlük

Egy nő komoly összegeket zsarolt ki férfiaktól az interneten, azzal fenyegetőzve, hogy ha nem fizetnek, intim üzenetváltásaikat elküldi a partnerüknek.

A vádlott 2023 márciusában és májusában internetes társkereső oldalakon ismerkedett meg férfiakkal. Az üzenetküldő alkalmazásokon folytatott beszélgetéseik során egyre bizalmasabb információkat osztottak meg egymással. Az egyik sértett esetében a nő intim képet is küldött, amiért cserébe pénzt kapott a férfiaktól a bankszámlájára.

A nő ezek után három férfit is megfenyegetett, hogy ha nem utalnak neki pénzt, akkor a partnerüknek továbbítja az üzenetváltásokat. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a zsaroló egyik üzenetében így fogalmazott: "ha utalsz nekem most 100e ftot nem küldöm el a csajodnak a beszélgetésünket" .

A férfiak a fenyegetések hatására összesen több mint 800 ezer forintot utaltak át a nőnek. Mivel a káruk nem térült meg, a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során kérték a kár megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a beismerő vallomást tett nőt három rendbeli zsarolás bűntettével vádolja. A bíróság előtt indítványozták, hogy a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítéljék, és kötelezzék a sértettek kárának megtérítésére.