Ittas vezetés miatt letartóztatták Justin Timberlake-et

A rendőrség megerősítette, hogy Justin Timberlake-et hétfő este letartóztatták New York-i Sag Harborban ittas vezetéssel kapcsolatos vádak miatt.

A Page Six értesülései szerint az énekesnek kedden kell megjelennie a bíróságon, hogy vád alá helyezzék. A Sag Harbor-i igazságügyi bíróság egyik tisztviselője a Newsday-nek nyilatkozva erősítette meg ezt az információt. Az énekes letartóztatásának részletei egyelőre nem nyilvánosak, egy rendőrségi szóvivő szerint a konkrét vádakat később jelentik be.

A TMZ hozzátette, hogy Timberlake-et a barátaival való vacsorázás után állították meg, amikor hajnali fél 1 körül autójába ült, hogy visszatérjen a szállására. A portál forrásai szerint az énekes még a cikk megjelenésekor is őrizetben volt, de mivel az óvadék letétele rutinszerű, feltételezhető, hogy hamarosan szabadulhat. A CBS News információi alapján a vádak hivatalosan is hamarosan érvényesítésre kerülnek.

A Sky News szerint részegen vezetett Long Island utcáin, ezért letartóztatták. A TMZ forrásai szerint Timberlake egy szállodában mulatott, és figyelmen kívül hagyta a stop táblát, amikor elhagyta a helyszínt, ami a letartóztatásához vezetett. A popsztár megtagadta a szondáztatást, és ezért vették őrizetbe Sag Harborban. Timberlake korábban beszélt arról egy 2023-as interjúban, hogy túlzásba vitte az alkoholfogyasztást.

Egy Timberlake-hez közeli forrás szerint a letartóztatás valamilyen közlekedési szabálysértés miatt történhetett, azonban a rendőrség ezt cáfolta, kijelentve, hogy közlekedési szabálysértés miatt nem vesznek őrizetbe embereket, és megerősítették, hogy az énekest ittas vezetés miatt tartóztatták le. A 43 éves Timberlake-et Sag Harborban, a Hamptons egy gazdag falujában, amely népszerű a hírességek körében, vették őrizetbe. Az énekes jelenleg turnéján van, következő előadása pénteken és szombaton Chicagóban lesz. Timberlake a hatodik albumához, az Everything I Thought It Was-hoz kapcsolódó világturnéra készült. Legutóbb a Texas állambeli Moody Center Arénában lépett fel, ahol egy rajongója miatt szakította félbe a koncertjét, miközben a Cry Me a River-t adta elő. A világsztár letartóztatásának részletei egyelőre nem nyilvánosak, de a sajtóban megjelent hírek szerint Justin Timberlake-et a rendőrök ittas vezetésen kapták.

A Blikk szerint Timberlake-et első rendbeli ittas vezetés gyanújával emeltek vádat ellene, és a helyszínről bilincsben vittek el. A TMZ értesülései szerint az énekes tekintete üveges volt és bűzlött a piától, amikor a rendőrök megállították. A helyszínen elvégzett józansági teszten elbukott, és bár a rendőrök meg akarták szondáztatni, ezt megtagadta. Később az énekes több barátja is megjelent, akik megpróbálták meggyőzni a rendőröket, hogy hagyják őt békén, de ezt elutasították, és Timberlake-et megbilincselték és letartóztatták. A rendőrök testkamerán rögzítették az egész eseményt. A Daily Mail forrása szerint az énekes hajnali fél egykor ment el az étteremből, és amint elment, azonnal megállították. Az óvadék nélküli szabadlábra helyezésével Timberlake hamarosan szabadulhatott.

Egy frissen kikerült videón látható, ahogy Timberlake ittasan vezetett Sag Harborban, mielőtt letartóztatták. A TMZ értesülései szerint az énekes az American Hotelben bulizott, majd az ismerősei kocsiját követte, ami szintén a videón látható. Az énekest nem sokkal éjfél után állították meg a szálloda előtt várakozó rendőrök, miután elhajtott egy stop tábla mellett, majd szabálytalanul átkanyarodott az úttesten. A helyszínen elvégzett józansági teszten elbukott, és végül óvadék nélkül szabadlábra engedték.