Akasztói ittas vezetés: Virágládán akadt fenn a sofőr

Június 16-án, vasárnap Akasztón egy ittas sofőr különös helyzetbe került, amikor autójával egy virágládán állt meg. A kiskőrösi rendőrök délután kaptak értesítést az esetről, és a helyszínre érkezve találták meg a kék színű járművet, amely egy kereszteződésben, egy virágládán egyensúlyozott.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság keddi közleménye szerint a sofőr kanyarodás közben túlkormányozta a gépkocsiját, ami ezután a beton virágládán kötött ki. A helyszínen azonosították a 34 éves férfit, akinek az alkoholszonda használata után beigazolódott, hogy ittas állapotban vezetett, ráadásul vezetői engedélye sem volt.

Az eset következményeként az ittas vezetőt vér- és vizeletmintavételre előállították, valamint szabálysértési őrizetbe vették engedély nélküli vezetésért. Emellett büntetőeljárás is indult ellene, amely során ittas vezetés és baleset okozása miatt kell majd felelnie.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít, hiszen az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki – észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása – amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze. Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az alkohol fogyasztására vonatkozóan: teljes tilalom van, így soha ne üljön ittasan a volán mögé, és ne engedje meg másoknak sem, hogy ittas állapotban vezessenek.