Diósdon fordulat az önkormányzati választáson

Diósdon, ahol Spéth Géza 30 éve először került a település élére, egy váratlan fordulat történt az önkormányzati választáson. Spéth Géza, aki korábban függetlenként, majd a Fidesz-KDNP jelöltjeként is győzött, az idei választáson csak harmadik lett, de a képviselő-testületben továbbra is helyet kapott a szervezete listájáról szerzett mandátum révén.

A választáson szoros verseny alakult ki, ahol eredetileg Makádi Anna 5 szavazattal előzte meg Dizseri Andrást, az Echo TV egykori riporterét. Azonban Dizseri András megtámadta a választás eredményét, és a Területi Választási Bizottság helyt adott a fellebbezésének. A döntés értelmében újraszámolták a 1. számú választókerület jogellenesen érvénytelenített szavazólapjait, ami a polgármester-választás eredményének megváltozását eredményezte.

Az idősek otthonában történtek miatt érvénytelenített szavazatok újraszámlálása után Dizseri András kapta a legtöbb szavazatot, így ő lett Diósd polgármestere. Az eredetileg érvénytelennek ítélt 32 szavazatból 29-et Dizseri, 3-at Spéth kapott, míg 3 szavazat érvénytelen maradt. Ezzel Dizseri megfordította az eredményt, és legyőzte Makádi Annát.