Európában akár 200 millió forintba is kerülhet a legújabb Ford Mustang

Európában jelentős árkülönbségekkel kerülhet piacra a Ford Mustang GTD, a helyi adók miatt az árak 40-50 millió forint közötti eltérést mutathatnak.

A Ford Mustang GTD, amely az Egyesült Államokban és Kanadában már elérhető volt, most Európában is megvásárolhatóvá válik. A gyártó egy külön weboldalt hozott létre az európai piacokra szánt árak bemutatására, ahol a helyi adók miatt jelentős árkülönbségeket figyelhetünk meg. Ausztriában például a Mustang GTD ára akár 525 500 euróra (198 millió forint) is rúghat, míg Romániában és Németországban kedvezőbb, 359 900 euróért (136 millió forint) kínálják. Magyarországon a vételár 404 399 euró, ami körülbelül 160 millió forintnak felel meg.

Az Egyesült Államokban a Mustang GTD ára 325 ezer dollár, ami jelenleg körülbelül 120 millió forintnak felel meg, így az európai vásárlók jóval többet fizetnek majd az autóért. Az európai gyártás várhatóan a következő tavasszal kezdődik, és a GTD nem minden piacon lesz utcai forgalomba helyezhető.

A Ford Mustang GTD-t Európában a Le Mans-i 24 órás versenyen leplezték le hivatalosan. Az autó egy 5,2 literes V8-as benzinmotorral rendelkezik, amelyet egy méretes kompresszor fúj meg, és a motor főtengelye 7500-ig foroghat. Az autó csúcsteljesítménye 800 lóerő, 20 colos kovácsolt könnyűfém felniken pedig 325 milliméter széles sportgumik találhatók elöl, míg hátul 345 milliméter szélesek. A fékrendszert Brembo kerámiafékek alkotják.