Gyermekét agyonverő apa marad a rácsok mögött

Egy férfi brutálisan megölte ötéves kisfiát, mert az megevett egy kekszet, amit az apa szánt magának. A tragikus események után a bíróság nem enyhített a vádlott büntetésén.

A 29 éves férfi, aki 2022. augusztusában a fürdőszoba csempézett falába verte öt és fél éves kisfia fejét, mert az megette a kekszét, sajnálja tettét és állítása szerint nem akarta megölni a gyermeket. Az RTL Híradó beszámolója szerint a másodfokú tárgyaláson a vádlott nem mutatott érzelmet, nem magyarázkodott, csak azt mondta, hogy sajnálja a történteket.

Az eset kapcsán először a férfi azt állította, hogy a gyermek, Józsika az asztalról esett le, azonban később kiderült az igazság: a kisfiú az apja kekszét fogyasztotta el, amiért a férfi rátámadt. A gyermek elájult, és bár az anyja mentőt hívott, a kisfiú a kórházba szállítás előtt életét vesztette.

A riport szerint a vádlott, aki kőművesként dolgozott, éveken át terrorizálta családját. Az élettársa azonban nem merte feljelenteni őt.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 11 év börtönbüntetésre ítélték, de hét és fél év után feltételesen szabadon bocsátható lett volna. A másodfokú bíróság azonban a fellebbezés során ezt a kedvezményt eltörölte, és megállapították, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható, így a jogerős ítélet értelmében a vádlottnak 11,5 évig kell börtönben maradnia.

A legutóbbi tárgyaláson csak a vádlott anyja jelent meg, aki elmondta, szeretné látni unokáit, azonban a gyerekek anyja nem engedi hozzájuk közelíteni. Emellett a bíróság a férfi felügyeleti jogát is megvonta mindhárom fiával kapcsolatban.