Szerb szurkolók őrizetbe vétele a vasárnapi összecsapások után

A német hatóságok hét szerb állampolgárt vettek őrizetbe a Szerbia-Anglia mérkőzést megelőzően történt szurkolói összecsapások kapcsán, súlyos testi sértés miatt történt feljelentések alapján.

A The Athletic beszámolója szerint a vasárnapi incidens során a szurkolók randalírozása során székeket és asztalokat is a levegőbe repítettek, ami miatt a német rohamrendőröknek kellett közbelépniük. A zavargásokról készült videófelvételek is nyilvánosságra kerültek.

A német rendőrség cáfolta azokat a vasárnapi sajtóértesüléseket, amelyek szerint albán szurkolók is részt vettek volna az összecsapásokban. Az angol hatóságok is megerősítették, hogy jelenlegi tudomásuk szerint nem érintett egyetlen angol állampolgár sem az eseményekben. Hozzátették, hogy folyamatos kapcsolatban állnak a német kollégáikkal, és amennyiben kiderülne, hogy angol szurkolók is részt vettek a zavargásokban, az érintettek számíthatnak arra, hogy kitiltják őket az angliai stadionokból.

A Gelsenkirchenben történt összecsapások során a szerbek és albánok közötti verekedésbe majdnem bekapcsolódott Danilo Vučić, Szerbia elnökének, Aleksandar Vučićnak a fia is. A bosnyák Klix című lap által közzétett videón látható, hogy a szerbiai katonai rendőrség Kobra nevű különleges egységének tagjai akadályozták meg, hogy belevegyen a verekedő tömegbe, egyszerűen lefogták őt.

Danilo Vučić korábban is kapcsolatban állt radikális szurkolói csoportokkal, évek óta barátkozik a Partizán futballhuligánjaival, közülük többen a szerb alvilággal állnak kapcsolatban vagy maguk is bűnözők, mint például Veljko Belivuk, aki gyilkossággal és kábítószer-kereskedelemmel is megvádoltak. Vučić fiáról olyan hírek is elterjedtek, hogy elfoglalja a Partizan stadionjában a déli lelátót, ahol gyakran gyalázzák Aleksandar Vučićot.