Görögországban leégett egy Koenigsegg Jesko

Görögországban szombaton teljesen porrá égett egy Koenigsegg Jesko, amely egy szuperautós túrán vett részt Athénból Monacóig. A gyártó a többi Jesko-tulajdonost arra kérte, hogy az okok tisztázásáig ne használják a járműveiket.

A svéd gyártó által készített hiperautó az autópályán gyulladt ki, miközben más nagy teljesítményű autókkal haladt. A lángok gyorsan terjedtek, és rövid idő alatt teljesen megsemmisítették a ritka járművet. Szerencsére a vezető és az utas is sértetlenül megmenekült a tűzesettől.

A Koenigsegg mérnökei már Görögországban vannak, hogy hazaszállítsák a megmaradt darabokat a svédországi gyárba, ahol megkezdik a tűz okának kivizsgálását.

A Koenigsegg Jesko egy 5.0 literes kétturbós, nyolchengeres motorral rendelkezik, amely 1280 lóerőt és 1500 Nm maximális forgatónyomatékot képes produkálni. Az érintett példány egy Jesko Attack verzió volt, amely a cég által kínált legdrágább és legmunkaigényesebb megjelenésű variáns, szinte teljesen karbonszálas felépítéssel és aranyozott részletekkel. A járművet állítólag 3,7 millió euróért egy spanyol tulajdonos vásárolta meg.

A gyártó összesen 125 darab Jeskót tervez gyártani, ebből már 28-at leszállítottak a tulajdonosoknak.