Orosházi gyógyfürdőt ért szándékos gyújtogatás

Szerda délelőtt tűz ütött ki az Orosháza-Gyopárosfürdői Fiziko- és Balneoterápiás Központban, a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt. Az eset során senki sem sérült meg, a rendőrség előállította a feltételezett elkövetőt.

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet tájékoztatása szerint az orosházi és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kísérték ki az épületből a dolgozókat és a vendégeket. A tűzoltók a helyszínen egy magától kialudt, megégett tusolókabint találtak az egyik öltözőben, de a tűz nem terjedt tovább.

A kezelésen lévő betegeknek az utcán kellett várakozniuk, míg a tűzoltók átvizsgálták az épületet. A tüzet a gyanú szerint egy férfi szándékosan okozta, akit a rendőrök előállítottak, és büntetőeljárás indult ellene.

A gyógyászati központ azon részén, amelyet a tűz érintett, az orosházi kórház munkatársai végzik a kezeléseket. Az egészségügyi intézmény munkatársai megkezdték a kár felmérését, és az eredmények birtokában azonnal hozzálátnak az érintett helyiségek helyreállításához.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a tűz nem érinti a gyógyászat működését, így nem lesz leállás, minden előjegyzett száraz és vizes kezelést, valamint orvosi vizsgálatot elvégeznek. A tűzesetnek nincs hatása a gyopárosi fürdő működésére.