Békülési szándékkal indult, életveszélyes késeléssel végződött

Somogy megyében egy férfi bíróság elé kerül, miután egy békülési szándékkal kezdődő italozás során majdnem megölte az unokaöccsét. Az ügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást.

A vádlott, aki a negyvenes éveiben jár, régóta haragban élt az unokaöccsével, de 2023 októberében úgy döntött, hogy kezdeményez a kibékülést. A Barcsi járásban található községben élő férfi először a falu kocsmájában, majd otthonában italozott együtt a rokonával. Az est folyamán azonban a helyzet váratlanul erőszakos fordulatot vett.

A fiatalabb férfi távozása után az unokabátyja követte őt, és a családi ház kiskapujánál hátulról és szemből is megszúrta, miközben azzal fenyegette, hogy megöli. A támadó egy közel 8 cm pengehosszúságú késsel előbb a hónaljvonalban hátulról, majd a bal váll tájékán szemből szúrta meg az áldozatot. A dulakodásra a veszekedés hangjára odaérkező rokonok figyeltek fel, és ők vetettek véget a helyzetnek. A megkéselt férfit kórházba szállították, ahol súlyos sérüléseket állapítottak meg nála, köztük tüdősérülést és légmell kialakulását, amelyek közvetett életveszélyes állapotot eredményeztek. Az orvosi ellátásnak köszönhetően azonban a férfi életét sikerült megmenteni.

A Somogy Vármegyei Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő, visszaesőnek minősülő vádlottra, és az ügyet a Kaposvári Törvényszék elé terjesztette.