Összetörünk benneteket, mint egy adag száraz spagettit – brutális albán szurkolói megmozdulás és UEFA fegyelmi eljárás

Egyes szurkolók számára a meccs előtti hangolódás az ellenfél drukkereinek megfélemlítésével és provokatív üzenetekkel jár, mint ahogy az albán és olasz szurkolók közötti találkozón is történt.

Szombaton egy dortmundi kocsma előtt került sor a különleges eseményre, ahol egy albán szurkoló úgy döntött, hogy egy vuduhoz hasonlatos cselekedettel próbálja meggyengíteni az olaszokat. Egy adag száraz spagettit morzsolva szét, az albán drukker azt remélte, hogy ezzel roppantja meg az ellenfelet. Az olaszok egyikének könyörgése ellenére az albán szurkoló nem kegyelmezett, és szétzúzta az olasz nemzeti ételt.

Az albánok bár vezetést szereztek a meccsen, az ételmágia nem hozta meg a várt eredményt, végül az olasz csapat 2-1-re győzedelmeskedett. Az albán pékségek már a következő fordulóra készülnek.

Az UEFA azonban nem csak a spagetti incidens miatt figyelt fel az albán szurkolókra. Fegyelmi eljárást indított az albán labdarúgó-szövetség ellen, miután a szurkolók a meccsen "sporteseményhez nem illó provokatív üzeneteket közvetítettek". Emellett pirotechnikai eszközök használatával, tárgyak dobálásával és a pályára való berohanással is vádolja őket a szövetség.

A stadionban több kifogásolható transzparens és molinó is megjelent, köztük egy, amelyen Nagy-Albánia térképe volt látható, ami a szomszédos országok területének egy részét is Albánia részeként ábrázolta. Néhány szurkoló a Koszovói Felszabadítási Hadsereg zászlajával is támogatta a nemzeti csapatot, ami további feszültséget okozhat a régióban, tekintettel a Koszovó függetlenségét nem elismerő Szerbia és az albán nemzetiségű szeparatista csoport közötti múltbéli véres konfliktusra.