Farkas kószál a Mátra környékén

Farkas jelenlétét észlelték a Mátra egyik népszerű kirándulóhelyén, Mátraalmás és a Galyatető között, ami miatt a helyi polgármester fokozott óvatosságra inti az erdőjárókat. Tóth Zoltán, Szuha község polgármestere arra kér mindenkit, hogy ne vigyenek kutyát az erdőbe, a gyerekeket se engedjék messzebb bóklászni, és legyenek hangosak, amikor az erdőben tartózkodnak.

A polgármester egy videót is megosztott a Szuha község Facebook-oldalán, amelyen a farkas látható az említett útszakaszon. Az állat az autók közeledtére és a kiabálásra sem mutatott félelmet, csak az autó oldalának csapkodása késztette távozásra. Tóth Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy bár néhányan kutyának nézték az állatot, a többség szerint nem az – mindenesetre látszik, hogy nem tart az embertől, és valószínűleg nevelt alomból származik.

Az utóbbi időben többször is volt farkasészlelés Magyarországon, például tavasszal Ács közelében, de a legismertebb – és egyben legnagyobb felháborodást is kiváltó – eset a tavaly év elején lelőtt svájci farkas ügye volt. Január végén farkasok elpusztítása miatt vettek őrizetbe három borsodi vadászt, aminek kapcsán videóriportot is készítettek.