Los Angeles közelében tombol a Post Fire

Kaliforniában, Los Angeles közelében egy hatalmas tűzvész tombol, amely miatt már 1200 embert kényszerültek evakuálni. A Post Fire névre keresztelt lángok 4400 hektáron pusztítanak, és a hatóságok további evakuálások lehetőségére figyelmeztetnek.

A Sky News beszámolója szerint a tűz Los Angeles városától mintegy 100 kilométerre északnyugatra, az Interstate 5 Freeway Gorman autópálya közelében csapott fel. Szombat este drámai képek kerültek nyilvánosságra, amelyeken a tűzoltók láthatók, ahogy megpróbálják megfékezni a lángokat. A Kaliforniai Állami Parkszolgálat a gormani Hungry Valley üdülőterület lakóit evakuálta, és a tűzveszély miatt a Hungry Valley-t, valamint a Pyramid Lake víztározót is lezárták. A Los Angeles megyei tűzoltóság este 8 órakor adott tájékoztatást a lezárásokról.

A tűz szombat délután 13:45 körül kezdődött, és a hatóságok még vizsgálják a keletkezésének okát. A kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi minisztérium frissítése szerint a tűz eddig nagy területet érintett.

A tűz közelében élő Szabó Dávid, az X-Faktor harmadik évadának egykori versenyzője és a Budapesti Operettszínház egykori sztárja, aki 2016-ban költözött Los Angelesbe, már nem tervezi, hogy visszaköltözzön Magyarországra. Dávid, aki sikeres karrierjét otthagyva a popzene világába szeretett volna belevágni, elmondása szerint túl jól érzi magát Amerikában, és úgy érzi, tartozik magának annyival, hogy befejezze, amit elkezdett. Az énekes, aki korábban Mercutióként és Bóniként is tündökölt a színpadon, ma már csak évente egyszer jut haza Magyarországra, de barátságai továbbra is megmaradtak. Legutóbbi hazalátogatása során szűk körben ünnepelte születésnapját, ahol többek között Szulák Andrea és Fischl Mónika is jelen volt. Az énekes júliusban tervezi következő kislemezének, az "Only You" címűnek a megjelenését, és szeptemberben egy személyes jelentőségű dal is érkezik majd.