Drogtermesztők töltötték meg földdel egy férfi hálószobáját Londonban

Egy észak-londoni férfi, Charles Reeves, hosszú idő után tért haza külföldi munkavégzésből, csak hogy rádöbbenjen: családi házát marihuánafarmmá alakították át.

Charles Reeves élete legmegdöbbentőbb élményeként írta le azt a pillanatot, amikor hazatérve kilencven centiméter magas termőtalajjal találta szembe magát a hálószobájában. Angliában egyre gyakoribbak az albérleti csalások, amelyek során marihuánatermesztésre használják ki a lakásokat, és a BBC szerint Reeves esete a legrosszabb, amivel eddig találkoztak.

Reeves és családja külföldi tartózkodása alatt döntöttek úgy, hogy kiadják otthonukat, és egy állítólagos ingatlanügynöknek adták bérbe, aki egy többgyermekes család költözését ígérte, akik egy városi cégnél dolgoznak. Azonban a férfi csaló volt, és senki sem költözött be a házba, miközben Reevesék egyetlen hónap bérleti díját sem kapták meg.

A marihuánatermesztők öntöző-, szellőző- és fényrendszereket építettek ki, lyukakat fúrtak a falakba és a plafonba, valamint több tonna termőtalajt szórtak szét a szobákban. Az elektromos hálózatot lopott árammal működtették, és a rendőrség több mint 400 tő kannabiszt foglalt le, melyek utcai értéke több százezer font lehetett.

Reeves csak bírósági végzés birtokában térhetett vissza saját otthonába, ahol a bérlők azt állították, hogy minden rendben van, majd gyorsan becsukták az ajtót. A rendőrség visszatérésekor a férfiak már eltűntek, és az épületben statikai károk is keletkeztek. A rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

Egy másik, nem kapcsolódó esetben négy embert őrizetbe vettek birtokháborítás gyanújával Rishi Sunak brit miniszterelnök északkelet-angliai rezidenciáján. Az Észak-Yorkshire megyei rendőrség szerint az incidens a Kirby Sigston nevű apró faluban történt, ahol a négy férfi kedden behatolt a miniszterelnök választókerületi otthonába. A rendőrök a riasztás után egy percen belül a helyszínen voltak és őrizetbe vették a londoni, boltoni, manchesteri, illetve chichesteri illetőségű birtokháborítókat, akiknek kihallgatása megkezdődött. Az eset kapcsán nem derült ki, hogy mi volt a négy ember szándéka. Tavaly nyáron négy környezetvédelmi aktivista mászott fel ugyanitt Sunak házának tetejére és transzparensekkel tiltakozott a brit kormány által kiadott új kőolajkitermelési engedélyek ellen, az ő büntetőperük júliusban kezdődik.