Gordon Ramsay súlyos biciklis balesetet szenvedett

Gordon Ramsay, a híres sztárszakács, súlyos biciklis balesetet szenvedett Connecticutban, és a közösségi médiában osztotta meg a tapasztalatait, hangsúlyozva a bukósisak viselésének fontosságát.

A 57 éves Ramsay szerencsésnek érzi magát, hogy életben maradt a baleset után, és hálás az orvosoknak, ápolóknak, akik ellátták a Lawrence and Memorial magánkórházban. A baleset részletei nem teljesen tisztázottak, de a séf sisakjának és ruházatának állapotából ítélve komoly ütközés történhetett, hiszen a sisak majdhogynem kettétört. Ramsay a közösségi médiában közzétett videójában és egy Instagram bejegyzésben hangsúlyozta, hogy mindenki viseljen sisakot kerékpározáskor, függetlenül attól, milyen távolságot tesznek meg.

A videóban látható, hogy Ramsay keze remeg, de nem világos, hogy ez a baleset következménye, vagy csak a történtek felidézése okozta-e a reakciót. A séf elmondása szerint fájdalmai vannak, és bár a hét brutális volt számára, valahogy túl van rajta. Ramsay a videóban és az Instagram bejegyzésében megmutatta sérüléseit is, amelyeket ő maga hasonlított egy nagy lila zúzódással borított "lila krumplihoz", és szerencsére komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet. A videóban meg is mutatta az oldalát, ami lényegében teljesen be van lilulva, ami alátámasztja, hogy milyen erős volt az ütközés.

Az Instagramon és más közösségi platformokon is aktív Ramsay, ahol több millió követője van, arra figyelmeztette követőit, hogy mindig viseljenek bukósisakot biciklizés közben. Videóját azzal zárta, hogy boldog apák napját kívánt mindenkinek, és különösen az édesapákat szólította meg, hogy vigyázzanak magukra és viseljenek bukósisakot. A videóban és az Instagram bejegyzésében Ramsay kifejezetten kéri követőit, hogy viseljenek sisakot, mondván: "Szeretnék mindenkinek boldog apák napját kívánni, de kérem, kérem, kérem, kérem, viseljenek sisakot. Ha nem tenném, őszintén szólva, most nem lennék itt". A séf hozzátette, hogy a sisakok pénzbe kerülnek, de nélkülözhetetlenek, még a gyerekeknél is, és köszönetet mondott azoknak az orvosoknak és ápolóknak, akik gondját viselték a kórházban.