Demokrata szenátorok Biden lecserélésének pletykáiról

A demokrata szenátorok kifakadtak a média által terjesztett spekulációkra, miszerint Joe Biden elnököt lecserélhetik a párt idei elnökjelöltjeként.

Egy névtelenül nyilatkozó demokrata szenátor szerint az ilyen találgatások csak azt mutatják, hogy az újságíróknak túl sok a szabadidejük, és a témára adott reakciója egy képzelt pisztoly formájával és fejét érő lövéssel imitált gesztus volt. Egy másik, szintén névtelen demokrata szenátor határozottan kijelentette, hogy semmi esély nincs Biden lecserélésére. Richard Blumenthal szenátor nyilvánosan is megszólalt az ügyben, hangsúlyozva az e heti vita jelentőségét, és elmondta, hogy nem hallott semmilyen hiteles B-tervről, és nem is vár ilyet. Dick Durbin szenátor a felvetést "bizarrnak" nevezte.

Egy demokrata stratéga szerint bizonyos körökben felmerül a kérdés, hogy van-e "tartalék", de Kamala Harris alelnököt nem tartják főműsoridőre késznek. A Boston Herald szerint néhány demokrata tanácsadó úgy véli, hogy a párt vezetői csendben arra törekednek, hogy a konvenció előtt eltávolítsák Bident a szavazólapról, és egy fiatalabb, dinamikusabb vezetőt, például Michelle Obamát találjanak.

A Business Insider egy listát tett közzé a potenciális utódokról, köztük Kamala Harris alelnökkel, Gavin Newsom kaliforniai és Gretchen Whitmer michigani kormányzókkal, valamint Amy Klobuchar és Cory Booker szenátorokkal. Kathleen Parker a Washington Postban azt javasolta, hogy a demokraták Hillary Clinton volt külügyminisztert és first ladyt ültethetnék Kamala Harris helyére, hogy kezeljék a Biden életkorával kapcsolatos aggályokat.