Marihuánával a táskájában bukott le a Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakája rendezvényen egy 19 éves szabadkígyósi fiatal próbált belépni a rendőrségi programra, de a kötelező átvizsgálás során marihuánát találtak nála.

A budapesti rendőrök különleges krimi feladványokkal és nyomozói élményekkel várták a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján. Az RTL Híradó beszámolója szerint a résztvevők többek között gyilkossági ügyekben is kipróbálhatták magukat nyomozóként, és lehetőségük volt bepillantani a központi ügyelet munkájába is.

Az eseményen azonban nem csak a programok zavartalan lebonyolítására kellett figyelniük a rendőröknek, hanem egy váratlan incidensre is. Egy látogató táskájában ugyanis kábítószert találtak, ami miatt eljárás indult ellene. A 19 éves fiatal bevallotta, hogy nemcsak marihuánát tartott magánál, hanem azt is, hogy a rendezvény előtt fogyasztott belőle. A rendőrök mintavételre küldték, ahol pozitív eredményt kaptak a kábítószerre.

A Múzeumok Éjszakáját június 22-én rendezték meg, ahol a látogatók számos különleges program közül válogathattak. A rendhagyó tárlatvezetésektől kezdve a családi és gyerekprogramokon át, a játékos és interaktív foglalkozásokig, koncertekig, filmvetítésekig, színházi előadásokig és gasztronómiai programokig sokféle élményben lehetett részük. A rendezvényen a focirajongók is találhattak maguknak szórakoztató programot.

A fiatal végül a Rendőrségi Igazgatási Központ helyett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra került, ahol csekély mennyiségű kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt kihallgatták. A police.hu oldalon lévő közlemény szerint a fiatal szabadlábon védekezhet.