A világ legidősebb élő Barbie-jának átalakulása

Rachel Evans, a világ legidősebb élő Barbie babája, 52 éves korára már 150 műtéten esett át, és körülbelül 16 millió forintot költött arra, hogy megvalósítsa álmát.

Rachel Evans élete nem mindig volt rózsaszínű, hiszen a 20-as évei előtt még fiús volt a megjelenése. Az életét kudarcok és tragédiák sorozata jellemezte, de 35 éves korában, már édesanyaként döntött úgy, hogy megváltoztatja az életét. "Miután már az évek során sokféle dolgot kipróbáltam, 35 évesen végre úgy éreztem, hogy megtaláltam az igazi identitásomat Barbie-ként" – mesélte a változásról.

Az átalakulás során számos beavatkozáson esett át, többek között mellimplantátumokon, arcplasztikán, kontúrozáson, állkapocsfeszesítésen, orrplasztikán, töltéseken és botoxon. A Barbie iránti megszállottsága nem csak a megjelenésében, hanem életstílusában is megmutatkozik, hiszen lakóhelye és ruhatára is a híres játékbabát idézi.

Most, 52 évesen, több bikinifitnesz-verseny győzteseként úgy érzi, megtalálta a helyét a világban, és könyvében arra ösztönzi az embereket, hogy merjenek saját útjukat járni. "Hiszem, hogy az élet műanyagban fantasztikus. Barbie-szerű figuraként és az élő pop-art kultúra részeként elismertnek lenni hihetetlen érzés. Szeretnék másokat is arra inspirálni, hogy fogadják el a másságukat, ahogy én is tettem. Nem arról van szó, hogy megfeleljünk a társadalom szépségszabványainak - hanem arról, hogy ünnepeljük egyedi és hiteles önmagunkat" – osztotta meg gondolatait Rachel.