Palya Bea és párja kapcsolati szerződést kötöttek

Palya Bea énekesnő a Nők Lapjának adott interjúban beszélt arról, hogy önmaga egyik kedvenc embere lett, és szeret együtt lenni magával. Az énekesnő elmondása szerint nem tudna egyetlen pontot kiemelni, amikor ez megvalósult, csak érezte, hogy a mindennapokban jobbá vált az élet. "Jóban vagyok a kislányaimmal, a válásom után lett párom, akivel szeretjük egymást, ezek jó barométerek" – fogalmazott Palya Bea, hozzátéve, hogy a terület, ahol még fejlődhet, az a túldolgozás.

Az énekesnő korábbi válásáról is beszélt, úgy véli, a gyerekei édesapjával arra a rövid időszakra szerződtek, amíg a két lányuk megszületett. "Nézem őket reggel, ahogyan mennek az iskolabuszhoz: egy szőke és egy barna fonat, gyönyörűek! Most pedig van egy párom, akinek szintén van két gyereke, ők egy kicsit már nagyobbak. Összemozaikoztunk egy családot, két országban összesen négy gyerekkel, és fantasztikusan működik!" – mesélte az énekesnő.

Palya Bea és új párja a kapcsolat elején kötöttek egy szerződést, amelynek lényege nem az elvárások, hanem az, hogy ki mivé akar válni a másik mellett. Az énekesnő elárulta, hogy szingliként kezdett el dolgozni az előszerződés-tervezeten, és amikor találkoztak a párjával, közösen vetették papírra az elképzeléseiket. "Amikor valami meghullámzik közöttünk, mindig figyelmeztetjük egymást, hogy mit rögzítettünk a 'szerződésben'" – tette hozzá.

A szerződés részletei között szerepel, hogy mindkét fél odafigyel a testére, mozog, egészségesen táplálkozik, és ha problémája van, kezeli. Emellett van egy esti rituáléjuk is, amit "szentháromságozásnak" hívnak, amely egy öndicséret, egy hála és egy vágy kifejezése az adott napból.

Palya Bea az érzékenységét "árucikknek" nevezi, amit a dalok írásában hasznosít, és amelyekkel segíteni szeretne másoknak a mindennapokban. "Az érzékenységemet viszem vásárra, ez az én 'árucikkem', ami amennyire csodálatos, annyira nehéz is" – mondta az énekesnő. A csendesebb időszakokat is tudatosan igyekszik elnyújtani, reggelente például nem azonnal mások gondolataival kezdi a napot.

Az önelfogadás útja nem volt könnyű számára, a "Tükör" című dalában is feldolgozta ezt a témát. "A második szülésem után írtam, plusz tizenöt kilóval. (...) Gyógyító folyamat volt és nem csupán nekem" – osztotta meg tapasztalatait Palya Bea. A mai napig jár terápiára, de mára már megtanulta szeretni és elfogadni önmagát.

: Nők Lapja interjú Palya Beával : Nők Lapja cikk Palya Bea életéről és munkásságáról