Influenszer büntetése Szardínián

1800 euróra büntették azt az influenszert, aki videókat posztolt arról, hogy hogyan szökik be Szardínia egyik elzárt rózsaszín homokos strandjára. A Guardian szerint az eset nagy felháborodást váltott ki a helyi lakosok körében, és a parti őrség nyomozást indított az ügyben.

A dubaji influenszer egy hajóval érkezett a szigetre, és figyelmen kívül hagyta a strand belépését tiltó táblákat. A Budelli szigeten található rózsaszín homokos tengerparton a turisták számára már a 90-es évektől kezdve tilos a sétálás és a fürdőzés, mivel korábban többször előfordult, hogy lopás áldozatául esett a különleges homok. A sziget napközben látogatható, de csak egy kijelölt ösvényen lehet közlekedni.

Az influenszer a bírság 300 eurós részét azért kapta, mert a tiltott területre lépett, a további 1500 eurót pedig azért, mert a hajójának nem volt meg a szükséges engedélye a szigetre való belépéshez.

A Budelli sziget jelenleg lakatlan, de korábban több mint három évtizeden át Mauro Morandi élt itt, aki 1989-ben talált rá a helyre, amikor katamaránja lerobbant. Morandit 2021-ben, 84 éves korában távolították el a szigetről.

A Budelli szigetén található rózsaszín homok egyedülálló jelenség, amelyet a part menti tengeri füvek gyökereiben élő, foraminiferáknak nevezett apró vörös élőlények okoznak. Haláluk után a hullámok keverik össze őket a homokkal, így alakítva ki a homok jellegzetes rózsaszín árnyalatát.

A cikkben említett dubaji influenszer és a Gáspár család is Dubajban tartózkodik, ahol Gáspár Evelin éppen a 30. születésnapját ünnepli. Gáspár Bea, Evelin édesanyja, megható Instagram posztban köszöntötte fel lányát, és több évfordulós fotót is megosztott. A család közös képet is közzétett a közösségi médiában, amelyen mindannyian szerepelnek, ünneplésük pillanatait megörökítve.