Halálos lövöldözés történt Arkansasban

Pénteken lövöldözés rázta meg az Arkansas állambeli Fordyce kisvárosát, ahol a helyi Mad Butcher szupermarketben három ember vesztette életét, és további tíz ember, köztük két rendőr is megsebesült.

A helyi média beszámolója szerint a rendvédelmi hatóságok azonnal a helyszínre érkeztek, hogy megfékezzék a helyzetet. Mike Knoedel, Dallas megyei seriff a CBS News helyi hírcsatornájának adott nyilatkozatában kiemelte, hogy sikerült ellenőrzésük alá vonniuk az eseményeket. A rendőrséget helyi idő szerint pénteken 11 óra 30 perc körül értesítették először a lövöldözésről, és tűzpárbaj alakult ki a magányos elkövetővel, aki sörétes puskával felfegyverkezve támadt az üzletben tartózkodókra.

A lövöldözés részleteiről egyre több információ válik elérhetővé. A feltételezett lövöldözőt, a 44 éves Travis Eugene Posey-t meglőtték, majd őrizetbe vették. Posey ellen várhatóan háromrendbeli gyilkosság miatt fognak vádat emelni, a további vádak pedig folyamatban vannak. A rendőrök és a gyanúsított sérülései nem minősülnek életveszélyesnek, Posey-t a Ouachita megyei fogdába szállították, és jelenleg még nem tudni, hogy fogadott-e jogi képviselőt.

Sarah Huckabee Sanders, Arkansas kormányzója is nyilatkozott az esettel kapcsolatban, kifejezve háláját a hatóságok gyors és hatékony beavatkozásáért. Fordyce egy olyan közösség, ahol szinte mindenki ismer mindenkit, így a tragédia minden lakost érintett valamilyen szinten.

Az Egyesült Államokban 2024-ben legalább 234 tömeges lövöldözés történt a Gun Violence Archive adatai szerint. Az országban az elmúlt hetekben – a nyári hőség fokozódása miatt – rengeteg lövöldözés történt, csak múlt péntek óta 21 tömeges lövöldözést jegyeztek fel.