Elszabadult tehén ügyében magyarázatot követel a brit belügyminiszter

A brit belügyminiszter sürgős magyarázatot vár a surrey-i rendőrségtől, miután a rendőrök autójukkal durván nekimentek egy elszabadult tehénnek, majd rá is gurultak.

James Cleverly belügyminiszter magyarázatot követel, miután az internetre feltöltött videókon látható, hogy a rendőrök kétszer is nekimentek egy elszökött tehénnek, és a felvételen hallható, hogy a környéken lévő emberek felháborodásukat fejezik ki az esemény kapcsán.

Az eset péntek este történt, amikor a surrey-i rendőrség értesítést kapott egy főúton szaladgáló tehenről. A rendőrség szerint az állat támadó magatartást mutatott a lakossággal szemben és egy autót is megrongált. A videón látható, hogy a tehén az első ütközés után métereket repült, de felállt, majd a rendőrautó ismét nekiment, és az állat feje a jármű alá került.

A surrey-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy több órán át próbálták biztonságosan befogni a tehenet, és több megoldást is fontolóra vettek, mielőtt az autós megoldást választották volna. Azt is közölték, hogy a tehén lábsérülést szenvedett, és állatorvosok kezelik. A helyiek segítségével szombat kora reggel egy közeli tanyára szállították az állatot. A rendőrség hangsúlyozta, hogy vizsgálatot indítanak az esettel kapcsolatban, és hogy a lakosság biztonsága mindig elsődleges szempont.