Az Agymanók 2: Pixar újabb mesterműve

A Pixar új animációs filmje, az Agymanók 2, méltó folytatása az előző résznek, amely még mélyebb és érzelmesebb történettel tér vissza, és komoly tanmesét hoz a felnövésről és az érzelmeink kezeléséről.

A 2015-ös Agymanók sikerén felbuzdulva a Pixar nem pihent, és újabb animációs filmmel rukkolt elő, amely a kisgyerek, Riley Anderson érzelmeinek világába kalauzolja a nézőket. Pete Docter rendező saját lányától kapott inspirációt, és a film zseniálisan vizualizálja, hogy az érzelmeink gyakran erősebbek a logikus gondolkozásnál.

Az Agymanók 2 még bonyolultabb és izgalmasabb történetet ígér, mint az első rész. Riley 13 évesen középiskolába készül, és a pubertáskor kihívásaival kell szembenéznie. Az érzelmeket irányító manócskák – Derű, Bánat, Harag, Undor és Majré – új társakkal bővülnek, mint például a Feszkó, az Uncsi, a Ciki és az Irigység, akik még több kihívást hoznak a Fejhadiszállásba.

A film rendezője, Kelsey Mann, aki ezzel a filmmel debütált, nem változtatott az első rész animációs stílusán, de újításként többféle animációs stílust vegyített össze, amivel még izgalmasabbá tette a látványvilágot.

Az Agymanók 2 nem csak a gyerekeknek kínál szórakozást, hanem a felnőtteknek is komoly üzeneteket közvetít. A Pixar ismét bebizonyította, hogy az animációs filmek nem csak gyerekeknek szólnak, hanem összetett, gondolatébresztő alkotások, amelyek a felnőtt nézőket is képesek lekötni.

Az Agymanók 2. június 13-a óta magyar szinkronnal nézhető meg a hazai mozikban, és ha van igazság, akkor a pénztárakat is letarolja, hiszen a film minden korosztálynak ajánlható, és méltán érdemelné meg a sikerét.

9/10