Hajléktalanból lett a világ egyik legnépszerűbb színésze

Chris Pratt amerikai színész, aki a Jurassic World- és A galaxis őrzői-filmekből lehet ismerős, betöltötte 45. életévét. Egy sorozatnak köszönhetően nyerte el hírnevét, de az említett filmeknek hála jelentősen túlnőtt korábbi sikerén.

Owen Grady és Star-Lord csak néhány azon szerepek közül, amelyekben az elmúlt években láthattuk Chris Prattet a mozivásznon. Az amerikai színész Virginiában született, és bár gyerekként még nem tudta, mivel szeretne foglalkozni, abban biztos volt, hogy híres lesz és sok pénzt fog keresni. Édesanyja egy szupermarketben dolgozott, édesapja pedig bányászként, később házak felújításával foglalkozott. A középiskola után főiskolára ment, de már az első szemeszterben kivágták. Különböző munkákkal próbálta fenntartani magát, volt jegyértékesítő és sztriptíztáncos is, majd hajléktalanná vált és egy furgonban, illetve egy sátorban aludt.

Csak ittunk és füvet szívtunk, minimálisan dolgoztunk, hogy fedezni tudjuk a benzint, az élelmiszert és a halászati kellékeket – mondta egy interjúban korábban Pratt.

Rae Dawn Chong színésznő-rendező fedezte fel, és ő adta meg Pratt első filmszerepét a Cursed Part 3 horrorfilmben. Az Everwood című sorozatban tűnt fel először a tévéképernyőn, majd csatlakozott A narancsvidék szereplőgárdájához. Világhírű ismertséget azonban a Városfejlesztési osztály című sorozattal szerzett, ahol Andy Dwyert karakterét alakította. Eredetileg csak mellékszerepet kapott volna, de a készítők megkedvelték, így a sorozat egyik oszlopos tagjává vált.

2014-ben fordulópont következett be az életében, amikor felkérték, hogy játssza el Star-Lord karakterét A galaxis őrzői-filmekben, amit eleinte nem akart elvállalni. A szerep révén Pratt egy lépcsőfokkal feljebb léphetett a ranglétrán. A Jurassic World-filmek, amelynek legutóbbi, harmadik része 2022-ben jelent meg, szintén hozzájárultak a színész sikereinek növekedéséhez. Szerepelt továbbá A hét mesterlövész remake-jében, Jennifer Lawrence-szel karöltve az Utasok sci-fiben, valamint a Bosszúállók: Végtelen háborúban és a Bosszúállók: Végjátékban. Chris Pratt ma ünnepli 45. születésnapját, és pályafutása során számos emlékezetes alakítást nyújtott már.