Pénteki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. június 21. péntek

A mai nap kiemelkedő eseményei között szerepel a bicskei pedofilügy, a parlamenti konferencia kitiltása, és a magyar vívók sikere az Európa-bajnokságon. Közlekedési információk szerint Budapest III. kerületében, a Flórián téren és a Pacsirtamező utcában áramszünet miatt nem működnek a jelzőlámpák. A nap folyamán napos időre és 30-38 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

A kormány döntött a bicskei pedofilügy 1,7 milliárdos utókezeléséről. Kövér László, az Országgyűlés elnöke kitiltotta a parlamentből az egyenlő jogokról szóló konferenciát. Gazdasági hírekben Magyarország az uniós tagállamok közül kiemelkedik, hiszen a legtöbbet fizet Moszkvának. Sport terén két magyar szurkolót előállítottak Stuttgartban, és el kellett hagyniuk a várost a válogatott meccsének napján. Tengeri hírekben egy luxushajó mentett meg hatvannyolc hajótöröttet az Atlanti-óceánon. A magyar vívók három érmet szereztek az Európa-bajnokságon, míg a spanyol labdarúgó csapat egy öngóllal győzte le a hervadt címvédőt. Michel Platini szerint a futball világában jelentős változások következnek be, hiszen létrejön a Szuperliga, de a FIFA és az UEFA nem lesz része ennek a folyamatnak.

Budapesten a közlekedési információk szerint a III. kerületben, a Flórián téren és a Pacsirtamező utcában áramszünet miatt nem működnek a jelzőlámpák, a rendőrség irányítja a forgalmat. A villamosközlekedésben is akadályokba ütközhetünk: a 28-as, a 28A és a 37-es villamosok nem közlekednek a Kada utca / Maglódi út és az Új köztemető (Kozma utca) között, helyettük autóbuszokat javasolnak. Az 1-es és az 1A villamosok szintén nem járnak a Vágány utca / Róbert Károly körút és a Szentlélek tér H között, itt is pótlóbuszokat állítottak be.

A mai időjárás kapcsán napos időre számíthatunk, csapadék nem várható, és a hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul. A névnapok tekintetében ma Alajosok és Leilák ünnepelhetnek.

A deviza középárfolyamok a következőképpen alakulnak: az euró 396,43 forint, az amerikai dollár 369,91 forint, a svájci frank 415,91 forint, míg a brit font 469,71 forint.

A kormány szerint, ha évi 30 millió utas lesz a Ferihegyi repülőtéren, akkor megtérül a befektetés.