Szerdai friss hírek – Reggeli összefoglaló

2024. június 12., szerda: A nap legfontosabb eseményei és információi.

Szijjártó Péter 16 milliárd forintot ajánlott fel egy brit cégnek egy beruházásért, azonban a brüsszeli döntéshozók ezt nem engedélyezték. Tiszafüreden félmilliárd forintos városfejlesztés valósul meg a Fidesz választási győzelme nyomán. A Fidesz közel két tucat kisvárost veszített el a legutóbbi önkormányzati választásokon. Magyarország legfiatalabb polgármestere mindössze 21 éves. A Hamász válaszolt az izraeli tűzszüneti javaslatra, miközben egy izraeli csapás következtében a Hezbollah egyik parancsnoka életét vesztette. Sport terén Cristiano Ronaldo két góllal hangolt az Európa-bajnokságra, míg a Manchester United meglepő döntést hozott az edzőkérdésben. Katar egy elképesztő bírói hibának köszönhetően nyert vb-selejtezőt.

Közlekedési információk Budapestre vonatkozóan:

A Kőrösi Csoma Sándor úton a vízvezeték-javítás miatt sávlezárás várható. A Mogyoródi úton a gyalogos-átkelőhely felújítása miatt a befelé vezető sáv napközben lezárásra kerül. A 32-es autóbusz terelőútvonalon közlekedik, nem érinti a Hajdú utca és a Honvédkórház megállókat a Göncz Árpád városközpont felé.

Mai időjárás-előrejelzés:

Az ország több részén eső, zápor várható. A hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Névnap és deviza középárfolyam:

Ma Villő napját ünnepeljük. Az euró középárfolyama 394,89 forint, az amerikai dolláré 367,51 forint, a svájci franké 409,8 forint, míg a brit fonté 467,66 forint.