Újabb földrengés rázta meg Tajvant

Tajvant egy 5,8-as erősségű földrengés rázta meg, amelynek epicentruma Hualien megye partjaihoz közel, 10 kilométeres mélységben helyezkedett el, de a főváros, Tajpej is megérezte a rengést. Jelentések szerint egyelőre nincsenek hírek károkról vagy személyi sérülésekről.

A földrengés után Tajvanon nagyjából 1400 utórengést észleltek, amelyek az április eleji, az utóbbi 25 év legerősebb, 7,2-es erősségű földrengést követték. Az akkori katasztrófa során tizenhét ember vesztette életét. A szigetország gyakran tapasztal földrengéseket, mivel két tektonikus lemez találkozásánál helyezkedik el.

A legutóbbi nagyobb földrengés során Hualien városában több épület is összeomlott, és jelenleg is mentési munkálatok folynak. Vu Csen-fu, a tajpeji szeizmológiai központ igazgatója szerint a rengés "közel volt a szárazföldhöz és sekély", valamint az elmúlt 25 év legerősebb földrengése volt.

Tajvan földrengés-történetében a legpusztítóbb rengés 1999 szeptemberében történt, amikor egy 7,6-os erősségű földrengés következtében 2400 ember halt meg, és 5 ezer épület dőlt romba.