A nap legfontosabb hírei – 2024. május 10.

A mai nap fő hírei között szerepel egy tragikus baleset az M1-es autópályán, Orbán Viktor döntése a csornai napelemgyárral kapcsolatban, valamint Magyar Péter és Lázár János politikai állásfoglalásai.

Egy honvédezredest gázoltak el az M1-es autópályán, ami komoly közlekedési fennakadást okozott. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a csornai napelemgyár további sorsáról született döntés, amely jelentős hatással lehet a régió gazdaságára. A közmédia válaszolt Magyar Péter ultimátumára, bár a válasz részletei nem ismertek.

Lázár János, a kormány egyik prominens tagja kijelentette, hogy támogat minden tüntetést, legyen az vidéken vagy a fővárosban. Az IDEA Intézet legfrissebb felmérése szerint, ha most tartottak volna országgyűlési választásokat, csupán három párt jutott volna be a parlamentbe. A hétfői nap jó híre a gépjármű tulajdonosok számára, hogy tovább csökken a benzin ára.

Egy ukrán kisfilm szerint, ha Ukrajna után bármelyik országot megszállnák az oroszok, az Magyarország lenne. Izrael miniszterelnöke, Netanjahu kijelentette, hogy országa amerikai fegyverek nélkül is képes helyt állni a nemzetközi színtéren.