Tornádó pusztított egy ausztráliai városban

Brutális vihar söpört végig az ausztráliai Bunbury városán, ahol egy szabadidőközpontot és egy börtönt is megrongált. A vihar következtében két embert kórházba kellett szállítani.

Két személy került kórházi kezelés alá, miután egy tornádó végigsöpört az ausztráliai Bunbury városán. A vihar a helyi szabadidőközpont és egy börtön épületét is megrongálta, ahol többtucatnyi gyermek tartózkodott, illetve a börtön teteje is leszakadt.

A Bunbury Rendőrségi és Közösségi Ifjúsági Központhoz nyolc mentőautót küldtek a vihar miatt, amely a város külvárosát helyi idő szerint péntek délután 4 óra körül érte el. A PerthNow beszámolója szerint a központban tartózkodó gyerekek közül senki sem sérült meg, bár a központban legalább két fal beomlott.

A mentőszolgálat egy 30-as éveiben járó nőt látott el sérülésekkel a helyszínen, majd őt szállították tovább a Bunbury regionális kórházba. A nő sérülései súlyosak, de nem életveszélyesek. A The West Australian információi szerint a Bunbury regionális börtön teteje is beomlott, és egy sérült rabot kellett kórházba szállítani.

Az Igazságügyi Minisztérium szóvivője elmondta, hogy a börtön kevésbé biztonságos részlegének több lakótömbje megsérült, és egy rabot kórházba szállítottak. A vihar első 30 percében több mint 20 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelmi szolgálathoz, és ez a szám egy óra alatt 40-re nőtt.

A vihar következtében több mint 3000 ember maradt áram nélkül a Bunbury, Dalyellup, Withers, Carey Park és Usher körzetekben. A meteorológiai hivatal szerint a térségben gyorsan mozgó zivatarok viharos szeleket és heves esőzéseket okozhatnak, amelyek villámáradásokhoz vezethetnek.