Halott parazita lehetett az amerikai elnökjelölt agyában

Robert F. Kennedy Jr. agyában még 2010-ben mutattak ki egy sötét foltot a vizsgálatok, amely halott parazita maradványai lehetnek.

Robert F. Kennedy Jr., az idei amerikai elnökválasztáson induló jelölt agyában egy sötét foltot azonosítottak 2010-ben, amelyet először daganatnak hitt az orvosi személyzet. A The New York Times szerint későbbi vizsgálatok arra utaltak, hogy a folt valójában egy halott parazita lehet.

Kennedy memóriazavarral is küzdött, amit a parazita okozhatott, de emellett higanymérgezése is volt, ami szintén vezethet hasonló tünetekhez. A jelöltnek korábban a magas higanytartalmú tengeri halak fogyasztása miatt tízszer annyi higany volt a szervezetében, mint amennyit egészségesnek tartanak.

A 70 éves Kennedy, aki korábban a demokraták jelöltségéért is harcba szállt, de végül függetlenként indult az elnökválasztáson, kampányában hangsúlyozza fiatalos és életerős megjelenését. Ezzel szembe kíván állítani magát a két nagy párt idősebb jelöltjeivel, az 81 éves Joe Bidennel és a 77 éves Donald Trumppal. Kennedy szóvívője egészségügyi állapotával kapcsolatos aggodalmakra reagálva kijelentette, hogy az ilyen felvetések nevetségesek, tekintettel a politikai mezőny korösszetételére.