A Reddit meglepetést okoz az elemzőknek

A Reddit részvényei jelentős emelkedést mutattak a keddi zárást követően, miután a vállalat első negyedéves számai felülmúlták az elemzői várakozásokat a veszteség és a bevétel tekintetében is - írja a CNBC.

A vállalat egy részvényre jutó vesztesége 8,19 dollár volt, ami kevesebb az előzetesen várt 8,71 dolláros értéknél. A bevétel 243 millió dollár volt az időszak során, ami magasabb a várt 212,8 millió dollárnál, és 48 százalékkal több az előző év azonos időszakában elért 163,7 millió dollárnál.

A Reddit több mint 82,7 millió napi aktív felhasználóról számolt be az első negyedévben, ami felülmúlja az elemzők által várt számot. Az egy felhasználóra jutó átlagos bevétel pedig globálisan mintegy 8 százalékkal növekedett.

A hirdetési bevételek 39 százalékkal 222,7 millió dollárra nőttek, ami gyorsabb ütemű növekedést mutat a Reddit versenytársainál. Ez a tendencia összhangban van a digitális reklámipar egészének növekedésével, amely újra erős ütemben kezdett bővülni közelmúltbeli visszaesés után.

A Reddit nettó vesztesége az időszakban 575,1 millió dollár volt, amelynek nagy része - 595,5 millió dollár - részvényalapú kompenzációs költségekből és kapcsolódó adókból adódott, főként a tőzsdei bevezetésből származó díjak miatt.

A második negyedévben a vállalat bevételei 240 és 255 millió dollár között alakulhatnak, ami szintén magasabb az elemzők által előzetesen várt 224 millió dollárnál, és 32 százalékkal több az előző év második negyedévében elért bevételnél.

A Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman a jelentés közzétételét követően azt nyilatkozta, hogy ezek az eredmények egy új fejezet kezdetét jelenthetik cége számára.

A Reddit árfolyama 45 százalékkal van magasabban a 34 dolláros IPO értékhez viszonyítva, a keddi zárást követően pedig több mint 14 százalékkal emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.

Az infláció és a fogyasztói árak emelkedése azonban nem csak a vállalatokat, hanem az egyes fogyasztókat is érinti. Az amerikai fiatalok körében végzett felmérés szerint 54%-ukat az emelkedő élelmiszerárak sújtják a legjobban. Az elmúlt négy évben az élelmiszerárak 25%-kal emelkedtek az USA-ban, míg a fogyasztói árak átlagosan 21%-kal nőttek. Az általános infláció a 2022. júniusi 9,1%-os csúcs óta alábbhagyott, de még mindig 3,5%-kal emelkednek a fogyasztói árak éves szinten az USA-ban. A Z és Y generáció hitelkártyaegyenlege jelentősen, 62%-kal, illetve 50%-kal nőtt 2022 márciusa és 2024 februárja között.