Rákóczi Feri: A véletlen és egy fehér ing munkája

Rákóczi Feri, a népszerű rádiós műsorvezető, a hétfői Adom a napom adásában Geszti Péter vendégeként mesélt karrierje kezdetéről, egy fehér ingről és arról, hogy véletlenül került a mikrofon mögé.

Rákóczi Feri a műsorban elmondta, hogy a Balázsék csapatában ő a vidéki parasztfiú szerepét tölti be, és gyakran még most is meglepődik azon, milyen magasra jutott a karrierjében. A békéscsabai Start Rádióban szerzett első rádiós tapasztalatai kapcsán megemlítette, hogy apja is meghatódott, amikor először hallotta őt a rádióban, és még a könnyeit is elengedte.

A műsorvezetői pályára nem tervezetten került, műszaki végzettsége volt, és egy békéscsabai kábeltévénél dolgozott technikusként, amikor egy reggel a műsorvezető nem érkezett meg. Rákóczi Feri rajta volt egy tiszta ing, amit édesanyjának köszönhetett, és így őt kérték meg a helyettesítésre. Korábban egy halotti kórus tagjaként is dolgozott, ahol Bartók-dalokat énekeltek temetéseken.

A műsorvezető kiemelte, hogy bár nem tervezte a műsorvezetői pályát, büszke az elért eredményeire és a munkájára. Az Adom a napom című műsor streamjét az nlc.hu oldalon lehet követni. Rákóczi Ferenc hosszú évek óta a magyar rádiózás emblematikus alakja, és karrierje egyenesen ívelt felfelé azon a reggelen, amikor a fehér ingben váratlanul a kamera másik oldalára került.

A VIASAT3-on futó Adom a napom című műsorban Geszti Péter többek között olyan vendégeket fogadott, mint Brasch Bence, Osváth Zsolt, Koltai Róbert, Nagy Zsolt és Rákóczi Feri. A műsorvezető a rádiózásról is beszélt, elmondva, hogy még 15 év után is, amikor már minden témát körbejártak, a reggeli műsor mindig tartogat valami újat és izgalmasat számára. Rákóczi Feri azt is hozzátette, hogy amíg nem érzi úgy, hogy "rohadjon meg, hogy fel kell kelni", addig szeretné folytatni a rádiózást. Az új változásokat, mint például két új női műsorvezető érkezését, izgalmasnak találja, hiszen korábban három férfi beszélt például a szoptatásról a műsorban.