Magyar Péter a lomb nélküli lombkoronasétányon

Nyírmártonfalván járt Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, hogy szemügyre vegye a lomb nélküli lombkoronasétányt, mely országszerte hírhedtté vált.

A Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalván tett látogatás során Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke nem mulasztotta el megtekinteni a lomb nélküliségéről elhíresült lombkoronasétányt. Ez a turisztikai látványosság korábban már olyan magas rangú vendégeket is vonzott, mint az Egyesült Államok nagykövete, David Pressman.

A lombkoronasétány tavaly tavasszal került a középpontba, amikor kiderült, hogy a 60 millió forint uniós támogatásból épült szerkezet körüli erdőt letarolták. A támogatást Filemon Mihály, a település fideszes polgármestere nyerte el magánszemélyként, és az erdő is az ő tulajdonában áll. Filemon Mihály a lombkoronasétányról elsőként beszámoló Átlátszó ellen indított sajtópert, de azt elveszítette.

A sétányhoz vezető utat később lezárták, és Filemon Mihály kirúgással fenyegetett meg egy önkormányzati alkalmazottat, mert az illető nevetős reakciót adott egy, a lombkoronasétányról szóló Facebook-bejegyzésre. Hadházy Ákos ezzel kapcsolatban hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést.

A hvg.hu beszámolója szerint Filemon Mihály a júniusi önkormányzati választáson ismét indul a polgármesteri posztért, de már nem a kormánypártok, hanem független jelöltként. A Nemzeti Választási Iroda adatai alapján összesen hat független polgármester-jelölt indul a választáson.