Idős asszonyt támadott meg egy fiatal rabló Jászkisérben

Egy idős, mozgáskorlátozott nőt bántalmazott és rabolt ki egy fiatal támadó Jászkisérben, a Szolnoki Törvényszék kilenc év fegyházra ítélte.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása alapján a 21 éves elkövető 2022. január 18-án este fél tíz után tört be egy jászkiséri házba. Az otthonában egyedül tartózkodó 81 éves mozgáskorlátozott asszony ébredt fel a zajra, és megpróbálta járóbotjával kiűzni a betolakodót. A rabló azonban egy székkel többször megütötte az idős hölgyet, amíg az széttört.

A támadás során a fiatal férfi kiverte a verandaüveget, majd mintegy 40 ezer forint készpénzt és egy 10 ezer forint értékű használt mobiltelefont zsákmányolt, és elmenekült a helyszínről. Az asszony szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon belül gyógyultak, de a támadás során fennállt a súlyosabb sérülések, például koponyacsont törés veszélye is.

A bíróság a rablót rablásért, magánlaksértésért és súlyos testi sértés kísérletéért ítélte el. A vádlottat kilenc év fegyházra ítélték, és kilenc évig eltiltották a közügyek gyakorlásától.