A Microsoft 365 Copilot most már magyarul is segít

A Microsoft bejelentette, hogy a Microsoft 365 irodai programcsomag előfizetéseihez készült Copilot nyelvi támogatását 16 új nyelvre, köztük a magyarra is kiterjesztette. A generatív mesterséges intelligencia alapú asszisztens így már 25 nyelven érhető el.

A Copilot fejlesztői felhívták a figyelmet arra, hogy az asszisztensnek vannak hiányosságai a köznyelvi kifejezések és nyelvi konvenciók teljes megértésében egyes nyelvek esetében.

Az új nyelvek közé tartozik az arab, a cseh, a dán, a holland, a finn, a héber, a koreai, a norvég, a lengyel, a portugál, az orosz, a svéd, a thai, a török és az ukrán, valamint a kínai nyelv is elérhetővé vált.

A Microsoft 365 Copilot egy MI-alapú produktivitási eszköz, amely a nagy nyelvi modelleket (LLM), a Microsoft Graph tartalmait és a Microsoft 365-alkalmazásokat, mint például a Word, Excel, PowerPoint, Outlook és Teams összehangolja.

A cég állítása szerint az asszisztens segítségével automatizálhatók a repetatív műveletek, és támogatást nyújthat PowerPoint prezentációk készítésében vagy Excel-dokumentumok létrehozásában. Emellett hasznos lehet rutin e-mailek megírásában vagy beérkező üzenetek összefoglalásában. A Copilot használatáért havonta, felhasználónként 28,1 eurót kell fizetni.